MASTERCLASS: CRM systém jako součást digitální architektury organizace – 2. část

Fundraiser dobře spí, když ví, že je o dárce dobře postaráno. Dokud se neziskovka pohybuje v desítkách dárců, dá se to zvládnout díky osobnímu šarmu a excelu. Jak si ale zachovat zájem a laskavý přístup, když se řady příznivců rozrostou? Když přibydou dobrovolníci, o něž je třeba pečovat? Když kolegové potřebují přístup ke kontaktům a datům? Pečlivá osoba je v tu chvíli zahlcena. A dosavadní nástroje kradou náš čas, místo, aby ho šetřily. Vzpomínáte na rajské období začátku, kdy vám stačil notýsek a většinu času jste trávili mezi lidmi… 

Tak obvykle vzniká averze k programům a sezení u počítače. Problém ale leží ve volbě nástroje. I před obrazovkou platí, že nástroj dělá mistra. Například CRM systém Salesforce vám na jedno kliknutí ukáže celou historii vaší komunikace včetně dárcovské historie či poznámek, které minule udělal váš kolega. Vy se okamžitě dostanete „do obrazu“ a můžete navázat tam, kde jste vy nebo kolega minule skončili.  Software data nejen ukládá, ale i ukazuje, co potřebujete. Nabízí profesionální e-mailové šablony, infografiky pro dárce a spoustu dalších možností.

CRM technologie automatizuje procesy a pracovní toky, pomáhá organizovat a interpretovat data a podpoří vaši neziskovku v efektivnějším zapojení dárců, dobrovolníků, ale i pracovního týmu. Spoustu mechanické práce udělá za vás. A vy se můžete soustředit na lidi a rozpomenout se na to, proč jste vlastně tady. Pro moderní neziskovku není CRM volitelný doplněk kanceláře, ale nutný nástroj. Umožní vám totiž věnovat se tomu podstatnému.

Co se naučíme během druhé části bloku: 

  • Uděláme si workshop, kde si budete mít možnost zažít přípravu na zavedení či rozvoj CRM systému na vlastní kůži.
  • Podíváme se na to, co všechno fundraiseři potřebují pro svou práci, aby je bavila a dělali ji dobře.

Tento masterclass je určen hlavně pro:

  • Všem fundraiserům,
  • Lidem z vedení organizace, kteří chtějí svůj potenciál rozvíjet.

Během obou bloků budete mít příležitost sdílet své zkušenosti s kolegy z ostatních neziskovek. 

Masterclass Petry Joklové

Fundraising od mnohých
Location: Dátum: 12. mája 2022 Čas: 16:30 - 18:00 Petra Joklová
CRM pro neziskovky (CZ)